Dag 31: Back in schedule

Med spänning väntade vi i morse på läkaren. Skulle Simon bli utskriven i dag? Läkaren kunde konstatera att operationssåret såg bra ut och febern var borta sedan några dagar. Med några piller i ett kuvert och förbandsmaterial i en påse fick han lämna sjukhuset. Simon tackade hela avdelningen för intensivkursen i spanska med en grön Angry Bird gris, som råkade finnas i sjukhusets gåvoshop. Dessutom lämnade vi litet blommor som tack till läkarna för god vård.

20120924-220423.jpg
Simon och el medico Juan

Så stod vi inför det omöjliga, att vandra de sista hundra km och vara framme i Santiago samma dag. Vi valde att ta oss till Santiago för att uppleva de två sista dagarna av vår resa i slutmålet för vår pilgrimsvandring. Vädret är inte det bästa möjliga, 14 grader och småregn. Det är bara de två senaste dagarna som vi har haft regn under hela månaden. Det gör inte så mycket nu, när stämningen ändå är litet dämpad. Vi gjorde en kort rundvandring kring katedralen och kvarteren i närheten. I morgon skall vi titta närmare på katedralen och delta i mässan där.

20120924-222501.jpg
Glädjebacken för oss, första skymten av målet

Middagen vi åt i katedralkvarteret var en höjdpunkt för Simon efter en veckas sjukhusmat. Souvenirshoparna innehåller alla i stort sett samma saker. Här förstår man sig på att göra affärer på aposteln och snäckan. Det keltiska inflytandet är påtagligt. Vi överraskades av de många häxorna och ugglorna bland souvenirerna tillsammans med alla Jakobsgestalter och Mariastatyer. Galicien är gammalt keltiskt område och här lever ännu keltisk tradition och kultur kvar uppblandad med Jakobskulten. Säckpipa spelades på gatan vid katedralen.

20120924-222915.jpg
På väg till gamla stan i Santiago

20120924-223103.jpg
Vid ingången till katedralen

20120924-223213.jpg
Katedralen i kvällsljus

6 svar på ”Dag 31: Back in schedule

  1. Vilken härlig bild av Simon och el medico Juan! Nu är ni då framme – på annat sätt än det var planerat, men iallafall. Tack för att ni tänkt på oss alla läsare, och att vi fått följa med. Det blir spännande att se på vilket sätt vandringen formas i era tankar an efter. Jag är så glad över att ni är där…..

    • Tack Anna för uppmuntran, stöd och engagemang! Processen fortsätter och vi får kanske nya perspektiv efterhand. Hälsningar från Helene, Stefan och Simon.

  2. Tack att ni delat med er av era upplevelser! Det har berikat och också hållit mosters ängslan i styr. Lycka till med resten av resan! Duktigt gjort! Kram, Gunnevi och Len

    • Roligt att ni velat vandra med oss i tankarna. Det har betytt mycket för oss! Av någon anledning påminner särskilt Galicien stundvis om Devon, så ni har varit nära på olika sätt. Kram från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *