Dag 19: Vilodag 2 i Astorga

Sitter i synagogträdgården i Astorga. Vinden fläktar häruppe vid den gamla stadsmuren. Här i närheten finns lämningar efter ett romerskt bad och hus samt kloaker. Hit kom Franciskus av Assisi på sin pilgrimsvandring till Santiago år 1212. Därför uppkallades den närbelägna kyrkan och torget efter honom.

Vår vistelse här i Astorga blev litet längre än beräknat. Simon behöver en paus i vandringen på grund av sin arm och därför tar vi det lugnt här. Bussen till Foncebadon går inte alla dagar så därför blir det taxi i morgon, en sträcka på drygt 25 km. Vi såg oss tvungna att köpa en kärra att dra Simons ryggsäck i, eftersom han för armens skull inte kan bära nånting. Det enda vi kunde hitta var en shoppingkärra som säkert inte har de bästa tänkbara hjulsystem för steniga bergsvägar, men det fanns inte så många alternativ, så vi gör ett försök. På stadens trottoarer fungerar den i alla fall helt ok.

20120912-210801.jpg
Rosor i trädgården

20120912-210904.jpg
Franciskussällskapets i Finland ordförande framför Franciskuskyrkan i Astorga

20120912-211134.jpg
Plaza Mayor i det gamla romerska Asturia, dagens Astorga

3 svar på ”Dag 19: Vilodag 2 i Astorga

  1. Det är så underbart att läsa er blogg från El Camino – som att läsa en spännande bok! Tycker att Simon är jättetuff som trots allt orkar gå så massor! Bra att ni tar det lugnt pga hans svullna arm. Ta väl vara på er!

  2. Fint att se dig Stefan framför Franciskuskyrkan. I morgon samlas styrelsen till möte här i Karis, jag får säkert hälsa med bild och allt! Allt gott på den fortsatta vandringen till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *