Dag 17: Leon – Villa de Mazarife 22km, varav bil 4km

Kvällen i benediktinernunnornas albergue avslutades med gemensamt completorium i klosterkyrkan. Där var ett tjugotal nunnor, och vi följde med i agendan så gott det gick. Det blev natt och vi upplevde vår andra åsknatt, denna gång smällde det bara några gånger och sen var det förbi. På morgonen startade vi vår vandring ut ur Leon. Efter en välbehövlig frukost i närheten av Isidor-katedralen vandrade vi Caminoleden åtskilliga kilometer genom förstäder och industriområden och gick längs den stora trafikleden som leder mot Santiago. Dagen blev snabbt varm och vi fick ta åtskilliga pauser förrän vi kommit ut ur staden. Vi valde att ta en alternativ vandringsled som går längre bort från trafikleden istället för att vandra precis vid sidan av den livliga trafiken. Vi hade tänkt vandra 22 km, men de ständiga uppförsbackarna fick oss att ändra planer och de sista fyra kilometrarna orkade vi inte vandra, utan fick ty oss till bilskjuts. Vi har vandrat över torra landskap som påminner om det öländska alvaret. Jorden var alldeles saffransgul och man hade tydligen gett upp med att försöka odla den. På vägen såg vi polisbilen åka förbi några gånger – än i den ena, än i den andra riktningen. Det visade sig att de antagligen letade efter en vilsegången pilgrimsflicka, för efter en stund hade de henne med sig i bilen och släppte av henne på pilgrimsleden ett stycke efter oss. Nu har vi anlänt till alberguet Tio Pepe i byn Villa de Mazarife, har ätit och under måltiden diskuterat med en tysk kvinna som vandrar för andra gången. Senast hon vandrade var för tio år sedan. På frågan huruvida hon har planer på att vandra en tredje gång, svarade hon att två gånger räcker, men att upplevelsen att göra vandringen alltid är viktig.

20120910-214022.jpg
Pilgrimsmeditation

20120910-214203.jpg
Mannen med grisen i koppel

20120910-214428.jpg
Det finns många pilgrimskonstverk längs med vägen

20120910-214556.jpg
Skogsbränderna har härjat på i Spanien

20120910-214729.jpg
Känslan av afrikansk stäppmark

4 svar på ”Dag 17: Leon – Villa de Mazarife 22km, varav bil 4km

    • Hej! Det finns flera konstverk längs vägen med pilgrimsmotiv. Olika situationer under dagen ger möjligheter till paus och vila. Vi tar ut också av dem. Fotografen tackar för komplimangen!

  1. Har följt med er vandring så gott som varje dag och det är spännande läsning, måste jag medge och jättefina bilder ! Stefan, du måste bara hålla ett program med bilder i församlingen vid nåt tillfälle, för dem som inte kunnat följa med på nätet…. Idag kom J-bladet och det blev jättefint!

    • Hejsan och hälsningar från vandringen! Vi tar en massa bilder och stannar upp då och då. Vi har ett långsamt tempo och försöker leva med ”långsamhetens kultur”. Vi vandrar inte med tanke på att samla material för att hålla föredrag, men det är klart att jag kan dela med mej av erfarenheterna, ifall det finns intrsse. H. Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *