Medelhavsvärme

Så har vi då nått Spanien. Efter en lång dag av resande steg vi ut i 32*C:ig sommarhetta. Vi fick minsann genast smaka på hur hettan påverkar kroppen, i kombination med att allt man behöver för en månad sitter i en rinka på ryggen. Vi har alla ca 10 kg i packningen. Pust… Nåja, det kommer naturligtvis inte att vara lika varmt i Navarra och Galicien kl. 7-12 på morgonen då vi huvudsakligen tänker vandra. Jag tror att Barcelona visar upp sin allra hetaste eftermiddagssol just nu i början. Men det kan ännu bli 12*C och regn, man vet aldrig.

Imorgon bär det av mot Navarra och huvudstaden Pamplona, och biljetterna till morgontåget är skaffade. I Pamplona skaffar vi våra credenciales, pilgrimspass. På kvällen kl. 20 väntar sedan pilgrimsvälsignelse i Roncesvalles, där vår vandring startar. Byn ligger vid Pyreneerna.

Mera Barcelona får det bli en annan gång. Gaudis verk, park och kyrka får beskådas en annan gång. Men bl.a. tapas och ljusshowen vid ’De magiska fontänerna’ upplevde vi i den sena kvällen.

20120824-010215.jpg
Färgkaskader av vatten, Den magiska fontänen vid Montjuic, Barcelona (1929-)

4 svar på ”Medelhavsvärme

  1. 10 kg i rinkkan är nog utomordentligt bra packat! Caminon hör även till mina framtidsplaner – om Gud vill och vi får leva. Varma hälsningar från Kyrkobyn. Magnus

    • Vist har vi packat omsorgsfullt, men ändå blev det litet för mycket. Vi skall ha vatten och mat också, och Simons behov av specialmat gör att vi inte kan chansa att det finns mat i varje by. Så vi arbetar med frågan att få ner vikten ytterligare:-) För övrigt kan du fundera på om du vill gå eller cykla Caminon, det finns väldigt mycket cyklande pilgrimer, som vi ibland avundas och ibland inte…

  2. Hej! Tack för hälsningarna. Följer med er vandring och önskar er allt gott. Len håller reda på vädret, och jag tror Simon har beskrivit det perfekt. Det ser ut att växla lite men vi får hoppas ni har lite svalt väder ibland…Vi ska fira Klaras ett-årsdag imorgon – roligt för alla mor- och farföraldrar. Barnfamiljerna hoppas på lite bättre väder än vårt ständiga regn, så de kan leka i parken en annan dag. Jag har tagit fram våra RUKKA regnrockar efter många år, att ha i monsunen. STOR KRAM, Gunnevi

    • Hej systra mi! Hett har det varit. Kanske min kära meteorologsvåger kunde fixa liet mera svalka ibland. Tänker mycket på er. Sköt om er! Kramar i mängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *