Snart bär det iväg

Några dagar kvar innan den långa resan börjar. Nu om inte förr borde man känna resfebern stiga. Och faktiskt provpacka allting enligt de packlistor som småningom har vuxit fram i våra huvuden. Vad måste med? Vad kommer att bli en onödig börda om jag tar med den?

Vår resplan ändrade lite här nyligen. Vi bokade hotell för en natt i Barcelona dit vi flyger på torsdag. Då får vi en chans att upplrva den staden lite innan tåget nästa morgon för oss till Pamplona. En daglig rutt med buss för oss sedan till vandringsstarten, Roncesvalles, vid den franska gränsen. Där inleder vi själva El Camino med en pilgrimsvälsignelse i klosterkyrkan. Vid det laget bör vi ha skaffat våra credencial, pilgrimspass, som berättigar till utnyttjande av det omfattande härbärgesystem som är uppbyggt kring hela vandringssträckan. Då kommer jag att övernatta i enkla förhållanden med följande utrustning.

20120820-000234.jpg
Från vänster till höger: sovsäck 600g, reselakan i siden 100g och uppblåsbar kudde. Uppe öronproppar för god nattsömn även i fulla sovsalar. Allt ligger på ett uppblåsbart liggunderlag.

Så några dagar av räkningsbetalningar, möten, packning och andra förberedelser har vi framför oss innan vi beger oss ut på vår längsta utlandsresa någonsin, 33 dagar. Simon

3 svar på ”Snart bär det iväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *